En himla massa dans

Halloj! 
 
Nu har vi inte uppdaterat på evigheter vilket ju är lite tråkigt, men förklaringen ligger i att vi alla har haft så fullt upp. Det räcker inte med att detta projekt tar massa tid, dessutom så har vi galet mycket i skolan. Jag har flera gånger fått höra att sista terminen i trean är den värsta och roligaste terminen av ens skoltid, och det verkar stämma! 
 
Vi har nu sedan efter jul varit mest fokuserade på att lägga de stora mängderna form och koreografi tillsammans med vår underbara danslärare och koreograf Malin. Det är en fartfylld musikal med mycket dans och stora ensemblenummer, och visst ja: Nu börjar vi bli en riktigt stor ensemble! Tjejerna i musikaltvåan här på Tibble står för den tillökningen och på scenen blir det ett härligt kaos av människor på repen ;) 

Kort och gott har vi haft en massa träningsvärk de här veckorna! Och det märks också att vi kommer framåt, vi har lagt det mesta råmaterialet, nu ska det bara pusslas ihop, finslipas och... listan kan göras lång. Det känns sjukt att det bara är 50 dagar kvar, och stressen kommer krypande för oss alla tror jag. Men mer och mer tid går åt till rep efter skolan och mellan lektioner, och varje minut av rep är superviktig! 
 
Våra duktiga bildelever är också på gång mer än någonsin. De har tillsammans med vår scenografilärare Marcus Englesson börjat planera scenografin (och de håller den hemlig för oss!). Vecka 11 ska den iallafall vara färdigbyggd och vi är nyfikna till tusen. Tillsammans med mask/kostymlärare Leo Thörn har de kommit en bra bit med karaktärernas kostymer och många peruker har provats vill jag lova. Utan scenograferna blir det ingen föreställning! Det är verkligen så, hur kul vore det att se en tom scen och gråa karaktärer? 
 
Idag har vi haft en heldag med rep, och förmiddagen ägnade vi åt att prata med vår regissör Anna om hur vi nu ska gräva djupare i karaktärerna. Att bara "visa upp" en cool föreställning är väl skoj, men både publiken och vi på scen får ut mer av att vi kan gå in i karaktär och plocka fram en vilja, en anledning varför karaktären gör det den gör. Alltså ALLT den gör, även minsta danssteg. Man måste vara riktigt med i huvudet, tänka sin karaktärs tankar och hela tiden veta vem man är, vart man är, vad man kommit från, vad man vill och varför. Och en drös andra grejer! Då blir det levande. Det krullar sig i mitt huvud iallafall, men jag tror att det kommer bli lättare ju mer vi repar. 
 
Nu har vi också ett facebookevent, om någon har missat det! HÄR ÄR DET 
 
Kramar och kärlek! 
/Izabella 
 

Kommentarer

Här får man gärna lämna en liten kommentar om man vill!

Vad heter du?
Kom ihåg mig?

E-postadress? (publiceras ej)

Har du en URL/Bloggadress?

Och... varsågod att kommentera!

Trackback
RSS 2.0