26/9

Hej igen! Nu har vi tjatat och tjatat på varandra att någon ska blogga. Men det blev inte så, så nu tog jag (Emma) och Bella saken i egna händer! :)
 
Förra onsdagen hade vi vårt första dansrep på scen. Vi lade koreografi till "Du vill ha", en liten del åtminstonde. Vi lade även större delen av den scenen. Sedan hade vi sångrep med Micke då vi framförallt fokuserade på att sjunga de tre första låtarna på svenska. Till de noter vi får står det bara engelsk text och den svenska finns i manuset, så det gäller att snabbt applicera de svenska texterna till melodierna. Texterna har en tendens att vara lite quirky och töntiga på svenska, men det tycker vi är kul. Sådetså!
 
Scenograf-Jessica var och kollade och fotade för att få inspiration till den kommande scenografin.
Här kommer lite bilder från vårt instagramkonto, legallyblondetibble!
 
 
 
 
 
Igår hade vi inget sångrep eftersom Micke var sjuk, men vi dansade desto mer och lade en helt ny scen. Nu får vi äntligen bekanta oss med lite nya karaktärer, närmare bestämt de bajsnödiga Harvard-studenterna! Dessutom kommer den brutala och obehagliga proffessor Callahan in i bilden.
Vi är nu äntligen klara med formen på "Du vill ha", som är en sjuuuukt lång scen med massa delar. Men vi har en hel del koreografi kvar att lägga på den.
 
Känns väldigt bra att vi kommer framåt och att vi ligger bra till  tidsmässigt. Det här är verkligen sjukt kul! Vi är alla som små energipiller på repetitionerna.
 
 
Puss och kram!
/Emma och Izabella

 
 
 

Nu är Grekiska kören igång!!!

Idag så hade vi i den grekiska kören första dansrepet! Omigod! Det var så kul! Låten "du vill ha" kommer slå klackarna i taget!Mycket poser, energi och förflyttningar kommer vara med.  Kramar Grekiska kören (Emelie, Lisa & Lina)

Rollista!

 
Här har vi den (visserligen okompletta) rollistan! 
 
 
Mathilda Ekdahl : Professor Callahan 
 
 
Emma Vahlstedt : Paulette Bonafonte 
 
Nils Magnusson : Emmett Forest
 
Izabella Tancredi : Elle Woods
 
Matilda Rundelius : Enid Hoopes och Margot
 
 
Veronika Eriksson : Vivienne Kensington och Pilar
 
Maja Stopp : Brooke Wyndham och Serena
 
Måns Sandring : Warner Huntington Den Tredje
 
Emelie Hallring : Grekisk kör
 
Lisa Henningsson : Grekisk kör
 
Lina Nyholm : Grekisk kör
 
Samuel Lindgren : Pfortzheimer, Pilot och TV-reporter
 
Gustav Ahlgren :  Winthrop och Kyle
 
Erik Sandolf : Elles Pappa, Sundeep Padamadan och Carlos
 
 Jakob Wallgård : Aaron Shultz och Nikos Argitacos
 
Hampus Nilses : Lowell och Dewey
 
 
Utöver dessa etablerade roller så spelar nästan alla ensemble och småroller också :)
 
 
 KRAMAR OCH KÄRLEK!

Och förresten....

Rollistan är officiellt påbörjad. Nu ska ni inte behöva vänta mycket längre till innan ni får reda på vilka roller vi ska spela.
 

Vi har så himla kul när vi repar. Den här musikalen är verkligen helcrazy.
 
/Emma

En Musikal Är En Lök

Hejhopp! 
 
Idag hade vi ännu ett rep i teatern, då vi la form för öppningsnumret i hela musikalen, "Oh my god". Det är ett oerhört energiskt nummer, och allt går fortfortfort. Faktum är att energinivån för just denna musikal verkar vara i taket HELA föreställningen! Tokigt! 
 
Sedan fortsatte vi med "Du vill ha", och repade sång. En annan rolig sak med Legally Blonde är att i stort sett alla låtar slutar med KABLAM! JAZZHANDS! CRAZYCRAZY! KÖRER! Det finns nästan inget nedtaget eller lugnt xD
 
Vi har hur som helst fått klart för oss att en musikal är en lök. Det går inte att repa in vartenda steg, varenda ton och varenda replik vid samma tillfälle. Tänk er att man filar på ett nummer tills det blir perfekt, innan man börjar med nästa. Funkar inte va? Istället är det lager på lager som läggs på, form, koreografi, sång, regi, detaljer, kostym, scenografi osv... Så det är enormt spännande eftersom vi inte nu riktigt vet hur slutresultatet kommer bli. Men så här långt känns det riktigt bra! Lökens skal känns bra. ;) 
 
Ha det så fint!
 
/Bella 

Roller

Väldigt många vill att vi lägger ut en lista på vilka roller alla har. Vi ska lägga ut en lista inom kort, vi känner först att vi vill hinna smälta in rollerna och bli bekväma i våra roller, men ha lite tålamod så får ni veta rollerna snart! xoxo

Du vill ha!

Nu börjar vi uppdatera lite här!
Idag började repet med en sånggenomgång av det mest awsome öppningsnummret, delade in stämmor och sånt med våran faantastiska sångcoach Micke!
Och jag tror vi alla kan säga att öva stämmor blir man ganska seg i huvudet av.

 
Efter ett effektivt sångrep så gick vi upp på scenen och våran otroliga regissör och teaterlärare Anna började sätta regi på låten "Du vill ha", vi alla hade riktigt roligt och numret går snabbt och kvickt och låten har många skrattstunder och mycket att uppmärksamma och observera. Alla var trötta, varma och svettiga när scenen blev klar, och vi övar också på att hålla energin påå TOPP hela tiden!
Som grupp än så länge så känns det som att vi kommer att ha sååå roligt ihop, alla våågar släppa loss och det är ju så härligt!
 
/Matilda

RSS 2.0