PREMIÄR

Hej gott folk! 
 
Premiär datumet HAR BLIVIT ÄNDRAT. LONDON HAS APPROVED! Idag fick vi beskedet att premiären har blivit flyttat till 28 MARS. Detta är vi naturligtvis glada för, nu har vi lite längre tid att finslipa och göra musikalen extra bra. Hoppas att detta inte ska vara något problem för vår kära publik heller, men vi är som sagt glada och nöjda! 
 
 
KRAMAR OCH KÄRLEK
 

20/11

Nu är det så att det är mycket saker som händer som jag hade tänkt berätta om! 
 
Våra scenografer är äntligen igång, de har blivit tilldelade karaktärer som ska fixa smink och kostym på och de har dessutom redan börjat fundera en hel del på scenografin. Det kommer bli mycket att göra för dem, men det kommer förhoppningsvis bli väldigt roligt också. Kika in på tibbles teatertreors blogg så kan ni kika lite på hur scenograferna har jobbat med deras produktion, plus se hur det går med teatrarnas slutproduktion också! 
 
Sedan har vi fått stora nyheter angående Tibble Teater. Det är nämligen så att rivningen och ombyggnaden av teatern inte kommer ske förrän i början av juni, och vi kommer ha möjlighet att skjuta på premiären en aning om London approves så att säga. Premiärdatumet hänger alltså löst än så att säga.
 
 
Och nu till vad vi gjorde idag. Vi dansade hela lektionen, så vi är alldeles snart klara med hela koreografin "Du vill ha". Det är så många smådetaljer som ska in här och där, plus att det går galet snabbt. Ingen vila här inte! Det känns hur som helst som att vi är på gång, och alldeles snart ska vi börja lägga akt 2. Det krävs dock en hel del extrarep utöver de 4 timmar rep vi har i veckan för att sätta alla stämmor (det är tonartshöjningar i princip hela tiden i nästan varje låt) och danssteg. Vi jobbar på hårt! 
 
Efter dansrepet stannade Nils, Izabella och jag (Emma) kvar för att repa "Luther på axeln" och "Irland". I "Irland" är det nästan ingen tonartshöjning men Nils får jobba på för att sätta "Luther på axeln" pga alla tonartshöjningar, men det klarar han bra! Skönt är det i alla fall att manus och noter stämmer ihop så det har vi inga problem med.
 
 
 

Dansrep torsdag 7/11

Idag, torsdag, hade vi ett dansrep. Denna gång körde vi igenom "Håll dig positiv", eller Margot, Serena, Pilar, Elle och grekiska kören körde den. Jag (Emma) fick sitta och titta på och önska att jag var med, för även denna dans är hilarious. Pauletten får vänta ett tag till! 
 
 
 
 
 
 
// Emma
 
 

Jaha, så var det lovet över

Hejhopp!
 
Nu är vi tillbaks efter lovet, som kom precis när det behövdes som mest. Hur lyckas de lägga det så rätt varje år? Slår vad om att det inte bara jag som tänker; nu ska jag ändra mitt liv, göra alllla mina läxor, bli en bra människa, träna varje dag och hinna vara social och blablabla. Eller hur! Det var över rysligt fort. Fortsätter det i den här takten så är det ju premiär snart... hjälp.
 
Apropå det! Vi har äntligen fått ett premiärdatum (räknare ska snart upp på bloggen vettni) nämligen...
 
 
 
...7:e Februari! Eller 6:e om man ska vara petig, för då är det nämligen smygpremiär :)
 
 
Igår (Onsdag) hade vi sångrep, då vi gick igenom ett par låtar i första akten och främst fokuserade på stämmor och körer. Det är gaaaanska mycket! Musiken i den här musikalen är (om jag får säga det själv) briljant skriven, den är humoristisk i sig och varje låt passar löjligt bra i just sitt sammanhang. Men den är också svårspelad och bitvis mer svårsjungen än vad man kan tro. Det hoppar hit och dit i tonart och tempo, taktart och sångstil. Men vad gör det när det är så kul? ;)
 
Haha! I noterna kan det stå anvisningar (för hur det ska spelas/sjungas) som "Krupa, baby", "Po*n guitar and po*n bass", "Disco!" och "Dreamgirls on stereoids". Det gör ju bara allt ännu mysigare! 
 
 
 
 
Pms i noterna! Jajjamen! 
 
 
KRAMAR OCH KÄRLEK
/Izabella

RSS 2.0